Midhack & Polysense

I helgen var jag med i något som heter Midhack. En 24-timmars-grej där vi blev ihopsatta i lag och fick prova hur det är att jobba med studenter från andra utbildningar och sedan släppa lös alla våra galna idéer. Mitt lag hette lite ironiskt nog The Star, vi var fem stycken och vi råkade vinna hela grejen. Bara det känns helt galet. Blir helt varm av tacksamhet!

Det började i lördags klockan 12. Var lite nervös innan för att vara ärlig, men det gick väldigt bra när vi väl satte igång. Det tog inte många minuter innan vi faktiskt hade en idé och det underlättade ju ganska grovt. Sedan satt vi hela eftermiddagen och jobbade på. Det ordentligt grafiska arbetet tog vid ungefär kl 17 och höll på hela natten. Eftersom jag var ensam från min utbildning i min grupp så behövde vi inte slåss över designbesluten, utan jag stämde av eftersom vi jobbade istället. Så fick de komma med åsikter och synpunkter!

Det kanske låter som att vi var helt separerade där, men det var vi verkligen inte. Jag tycker att vi var en väldigt homogen grupp, trots att vi var olika. Vi möttes verkligen halvvägs hela tiden, var synkade och klickade. Jag tror helt ärligt att det var en bidragande orsak till att vi jobbade så bra, vi hade liksom så kul hela tiden. Ju längre natten gick, desto knäppare saker skrattade vi åt. Och vi var vakna HELA natten. 31 timmar hade vi varit vakna när allt var klart! Men det var det så himla värt!!

Skärmavbild 2015-11-15 kl. 10.21.08
webbsidaN för vår ”åsiktsmaskin” som de kallade den. Ikonerna kommer ifrån TONICONS, Tiden var knapp.

För att beskriva den grafiska profilen skulle jag säga att den utgick ifrån orden enkel, diskret och typ smart. Färgskalan är enkel, vi valde blått som komplementfärg till det gråa. Sen så fick datan på exempelsidan ytterligare färger, för att de ska kunna skilja sig åt. En röd, en grön och en gul för de olika värdena negativ, positiv och neutral. Tanken var i grunden att det var datan som skulle tala för sig själv och inte resten, den blåa tillkom för att det inte skulle vara bara grått där inte finns någon data.

Logotypen var kul, vi brainstormade namn och en del var bra och en del var helt galna. Det här kändes bäst. Poly – fler än en, sense – att känna något. Vårt program skulle känna efter och hitta fler saker än en. Kändes klockrent, tyckte vi! En liten orm fick ta plats för att den förkroppsligar poängen med programmet. Bokstaven E är lite avhuggen och vänd, enbart för att flirta lite med datorspråket och koderna. Så tänkte vi. Och vad nöjda vi är.

Skärmavbild 2015-11-18 kl. 09.31.25

Som min lagkamrat Pontus sa när han tackade våra arrangörer, så kom vi dit och förväntade oss i princip ingenting. Men vi fick allt och lite till. Först fick vi förberedande information och träffa alla medverkande lärare och yrkesaktiva ”hjälpredor” haha. Hemskt det lät, men de hjälpte oss så mycket. De hade satt upp ett schema och turades om att titta till oss under hela dygnet. Inne i samlingsrummet fanns det dessutom mängder av kaffe, te, läsk, godis och chips. Sen får jag inte glömma baguetterna vi fick till lunch, Biteline-pizza till middag och frukost med mackor och yoggi(!!! SÅ GOTT EFTER NATTEN) sedan lunch igen efter presentationerna. Och då fick vi alltså allt detta gratis. GRATIS. Gratis var grymt gott under Midhack.

Helt ärligt – en utav de bästa grejerna jag gjort i mitt liv. Så grymt kul att få lära känna nya människor och arbeta fram något sådant som jag aldrig hade varit en del av annars. Fick till och med lära känna ett nytt program som jag tror att jag kommer använda grymt mycket i framtiden! Bara en sådan sak. Är så glad att jag inte bestämde mig för att skita i det när jag var så nervös i lördagsmorse.

Skulle jag säga åt de årskurser under mig på min utbildning att gå på det här? JAAAA!!!! GÅ! Ha kul! Var uppe hela natten! Tänk så det sprakar ur öronen! Men gåååå bara!

Och hur känns det att vi vann? Helt. sjukt. jävla. grymt. Är så stolt över mina stjärnor! Och mig själv som stjärna, givetvis.

Om ni vill läsa mer finns det en artikel på Sundsvalls Tidning också. Ha en bra dag alla nära och avlägsna!