Om ett år

Just nu, alltså precis i denna stund, så har jag bestämt mig för en sak. Det finns ett mål där framme, ett mål som jag ska nå. Jag är en drömmare, det kommer jag alltid att vara. Men samtidigt så är jag en kämpe. Problemet med mig är att jag ofta står i vägen för mig själv. Ska jag vara ärlig är det inte heller alltid så enkelt, jag är känslig för hinder och omständigheter. Det kan tära som fan ibland.

Det som är grejen i dagsläget är väl främst att jag kämpat på med min skolgång så länge att jag körde slut precis innan examen och så har jag blivit van att gå på sparlåga. Van att vara passiv. Det är inget nytt, så här har jag gjort länge. Kört slut och sen bara… varit slutkörd. Men det kommer en punkt där man tröttnar på sig själv, då man tänker ”Vad i helvete gör jag?” – och där är jag nu.

Det är väl egentligen grundläggande matematik att om man inte gör något så kommer man ingenstans. Visst har jag velat köra på, men orkar man inte så orkar man inte. Om jag ska vara helt seriös så har jag verkligen mått helt fruktansvärt. Fram tills förra året åt jag medicin för panikångest tills jag en dag kände att det bara fick räcka. Dock innebär det inte att min ångest tog slut, snarare att jag utan medicin alltid måste räkna med ångest, jobba med den och vara proaktiv. Men nu står jag här igen, på samma punkt. När stoppskylten är kommen. För nu räcker det tamejfan! Jag är kompetent, jag har mycket att ge och de där drömmarna uppfyller inte direkt sig själva.

Så nu finns det några saker jag ska göra. Jobba till exempel. Hårt. Och det kommer svida. Men om ett år ska det vara värt det. Och här kommer en härlig liten lista på fem saker jag vill uppnå;

  1. Bokmanus – Båda mina bokprojekt ska ha färdiga utkast. Och för er som inte visste det; ja, skriver gör jag också. Och jag är ganska bra!
  2. Min Forever Business – Jag ska vara riktigt bra på att ha visningar, kunna massor och leda ett eget team och vara bra på det med!
  3. Boende – Jag ska ha flyttat ifrån mina föräldrar igen och allra helst bo i Stockholm och kunna hänga med Stina när helst det går!
  4. Jobb – Jag ska jobba med Forever och på någon form av byrå men ändå kunna jonglera mina intressen hur som helst. Skriva, måla, prata.
  5. Personligt – Jag ska sluta vara rädd och tro på min egen förmåga. Jag kan. Massor. Och fan vad jag är bra.

Jag förväntar mig hinder och opepp på vägen, men om ett år ska jag ha det minst så här – så är det bara. Tjingeling!

IMG_0414

3 comments on “Om ett årAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Att du är bra på att skriva märks ju bara på ett litet blogginlägg som det här. Tänk vad bra en hel bok skulle bli! 🙂