Kulturupplevelse och vardagsbetraktelse

Igår kväll sov jag i Falun hos en utav mina kollegor på Gamla Brandstationen. Vi gick iväg på en liten kulturupplevelse som ytterligare en utav våra kollegor anordnade tillsammans med några vänner. Agneta(som hon heter) och en vän till henne har under årets sommarmånader skrivit till varandra från 1 juni och 100 dagar framåt. Det var ljuvliga små texter, vardagsbetraktelser om både små och stora ting.

Den här upplevelsen fick mig att tänka på mitt eget skrivande. För skriver, ja det gör jag väldigt ofta. Särskilt nu under november. 50.000 ord är på gång någonstans ifrån. Men till saken då; jag vill också börja skriva varje dag. Betrakta dagen som den kommer. Man behöver inte skriva mycket, man kan skriva väldigt lite om man inte har lust med mer. Skriva ska jag göra. Kanske här, kanske någon annanstans. Men jag börjar här och sedan får vi se.

Dagens överhängande känsla är illamående. Clownen vann visst valet i USA. Jag funderade på om jag hade kunnat engagera mig, men jag kom snabbt fram till att jag inte gör någon nytta i politiska frågor. Vi har aldrig diskuterat politik så detaljerat hemma hos oss och det kan jag tycka är skönt. Särskilt idag när jag helst vill gå och gömma mig och stänga av öronen. Jag skäms över resultatet. Jag är arg. Men det gör ingen nytta. Nytta gör jag mest om jag koncentrerar mig på mitt jobb. Mitt skrivande. Mig själv och min ångesthantering. Trots allt annat runt omkring så har jag harmoni i kroppen idag. Kanske för att jag är på väg att hitta min egen röst. Vad vet jag?

Tjingeling!