När huvudet är snabbt får fingrarna lida

Måndag igen. Ont än. Jag har glatt humör. Ikväll gjorde mamma klappgröt till kvällsmat. Det är nog bland det bästa jag vet. Och vad märkligt det är att säga det så där, ”mamma gjorde”, när man är 23 år gammal. Jag skäms visserligen inte för att jag bor hemma, men jag skulle ju helst rå om mig själv. Men det är ju något visst med mammor och deras magi. 

Jag har inte skrivit idag, inte på papper åtminstone. I huvudet har jag skrivit flera sidor, provat många fraseringar och scenarion. Huvudet kommer så långt, fingrarna hinner inte med. Det är nog en annan sorts skrivkramp än vanligt. Har förresten visst skrivit idag; har utökat min lista på handfasta tips för inspirationslösa dagar på skrivfronten och märker mer och mer hur mycket jag suger åt mig. Och vad jag älskar att lära mig! Har allt sparat i ett dokument som är redo för utskrift. Om och om igen. 

Trött är jag ikväll. Men lite ska jag skriva med en varm Ella på fötterna. Min bästa lilla myshund.